Holter Ρυθμού

Το Holter ρυθμού είναι μία αναίμακτη εξέταση με την οποία γίνεται καταγραφή του ρυθμού και της συχνότητας της καρδιάς. Γίνεται με τη χρήση μιας μικρής συσκευής (διαστάσεων μερικών εκατοστών),  η οποία συνδέεται με τον ασθενή με λεπτά καλώδια.

Holter Ρυθμού

Holter Ρυθμού

Title:

Description:

Holter Ρυθμού

Το Holter ρυθμού είναι μία αναίμακτη εξέταση με την οποία γίνεται καταγραφή του ρυθμού και της συχνότητας της καρδιάς. Γίνεται με τη χρήση μιας μικρής συσκευής (διαστάσεων μερικών εκατοστών),  η οποία συνδέεται με τον ασθενή με λεπτά καλώδια. Συνήθως απαιτείται καταγραφή για 24 ώρες ενώ σε μερικές περιπτώσεις απαιτούνται και περισσότερες ημέρες. Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη διάγνωση και μελέτη των αρρυθμιών (π.χ. κολπική μαρμαρυγή, υπερκοιλιακές αρρυθμίες, έκτακτες συστολές, διερεύνηση αισθήματος παλμών,  κ.α.), στη διερεύνηση των λιποθυμικών / συγκοπτικών επεισοδίων καθώς και για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των αντιαρρυθμικών φαρμάκων.

Κατά τις ώρες που διενεργείται η εξέταση,  ο εξεταζόμενος μπορεί να πραγματοποιεί την φυσιολογική του καθημερινή δραστηριότητα (εργασία, περπάτημα, ύπνος, ήπια άσκηση), χωρίς περιορισμό λόγω της συσκευής του Holter και χωρίς ανάγκη για νοσηλεία.

Category
Services