Ο Γιατρός

Ο ιατρός Ελευθέριος Κοντοπόδης γεννήθηκε το 1985. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μετά από επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις το 2002 , φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε το 2008 με βαθμό πτυχίου Άριστα.

Από το 2009 μέχρι και το 2014 συνέχισε την ιατρική του εκπαίδευση σε μεγάλα νοσοκομεία της Γερμανίας (‘’Petrus Krankenhaus Wuppertal’’, ‘’Klinikum Weiden’’), όπου εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στην ειδικότητα της καρδιολογίας. Κατα τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία πραγματοποίησε την απαιτούμενη εκπαίδευση στη υπερηχογραφία καρδιάς ενώ ασχολήθηκε επισταμένα με επεμβατικές πράξεις τόσο στη μονάδα εντατικής θεραπείας όσο και στο αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Το 2014 επέστρεψε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και συνέχισε την ειδικότητα της καρδιολογίας στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης (Βενιζέλειο Νοσοκομείο και ΠΑ.Γ.Ν.Η.). Τον Σεπτέμβριο του 2015 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της καρδιολογίας.

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας ασχολήθηκε με τον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας (στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές). Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016 εκπαιδεύτηκε στην επεμβατική καρδιολογία στο αιμοδυναμικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Συνέχισε την εξειδίκευσή του στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας τα έτη 2017 και 2018 στο αιμοδυναμικό τμήμα του Νοσοκομείου Αθηνών΄ “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο/ Ερυθρός Σταυρός”, ένα από τα πρώτα σε αριθμό επεμβατικών πράξεων εργαστήρια της χώρας. Η εκπαίδευσή του πραγματοποιήθηκε μετά από υποτροφία που έλαβε από την ‘’ Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ)’’. Κατα τη διάρκεια της εξειδίκευσης ασχολήθηκε με τον τομέα της θεραπείας της στεφανιαίας νόσου, πραγματοποιώντας αγγειοπλαστικές σε μεγάλο αριθμό σύμπλοκων περιστατικών.

Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διενέργεια στεφανιογραφικού ελέγχου και αγγειοπλαστικής από το χέρι (διακερκιδική προσπέλαση, προσπέλαση από ωλένια αρτηρία καθώς και τη νέα καινοτόμο προσπέλαση από την άπω κερκιδική αρτηρία ή ‘’Snuffbox’’), πραγματοποιώντας και συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε μελέτες και δημοσιεύσεις που αφορούν την μέθοδο αυτή.

Από τον Ιανουάριο του 2019 εργάζεται ως επεμβατικός καρδιολόγος στην ιδιωτική κλινική Creta Inter Clinic, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό επεμβάσεων ανά έτος. Ταυτόχρονα αναλαμβάνει τη νοσηλεία ασθενών με οξέα καρδιαγγειακά συμβάντα και νόσους από όλο το φάσμα της καρδιολογίας. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο όπου πραγματοποιείται σε προγραμματισμένη βάση πλήρης καρδιολογικός έλεγχος.

Καθ’ όλη την πορεία του ως καρδιολόγος συμμετέχει διαρκώς σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά καρδιολογικά συνέδρια, για διαρκή ενημέρωση και διατήρηση της άρτιας επιστημονικής κατάρτισής.


Ιατρός Κοντοπόδης Ελευθέριος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντοπόδης Ελευθέριος


ΤΗΛΕΦΩΝΟ

697 717 9554ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Επικοινωνήστε με έναν απο τους παραπάνω τρόπους για να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό.